NACHTVISSEN

HSV Waddinxveen - Nachtvissen PetteplasMet uitzondering van de vijver van het Burgemeester Warnaarplantsoen, is op de wateren waarop de HSV Waddinxveen het visrecht heeft, nachtvissen voorwaardelijk toegestaan. De voorwaarde is dat u beschikt over een nachtvistoestemming van de Karper Commissie Waddinxveen (verder: KCW) en deze bij u hebt op het moment dat u aan het nachtvissen bent.

Nachtvistoestemming zijn alleen beschikbaar voor leden van HSV Waddinxveen. De kosten van de nachtvistoestemming bedragen € 10,-. Beschikt u niet over een nachtvistoestemming, dan is nachtvissen niet toegestaan. Het vissen is alsdan toegestaan van één uur voor zonsopkomst tot 2 uur na zonsondergang.

 

De nachtvistoestemming bestaat uit een pasje. De stappen om de nachtvistoestemming te verkrijgen zijn hieronder vermeld. Aanvragen buiten de procedure om worden niet in behandeling genomen.

NACHTVISTOESTEMMING AANVRAGEN

Er zijn twee procedures:
– de reguliere procedure heeft betrekking op het verkrijgen van een nachtvistoestemming ingaande 1 februari 2020 en volgende maanden en;
– de afwijkende procedure heeft betrekking op het verkrijgen van een nachtvistoestemming ingaande 1 januari 2021.

U kunt de nachtvispas alléén per mail aanvragen.

REGULIERE AANVRAAGPROCEDURE

Stap 1
Stuur een mail naar info@hsvwaddinxveen.com met als onderwerp: Nachtvisstoestemming. Zet uw naam, adres, telefoonnummer en vispasnummer duidelijk in de mail.

Stap 2.
Zorg dat de € 10,- die de nachtvistoestemming kost, zo snel mogelijk op rekening IBAN NL51 INGB 0001 5136 60 tnv Penningmeester HSW is bijgeschreven.

Stap 3.
De nachtvistoestemmingen wordt uitgereikt in de eerste week volgend op de maand waarin het formulier is ontvangen en de betaling is gedaan. Alvorens de nachtvistoestemming wordt overhandigd moet je een geldige vispas tonen, voor 2021 moet het gaan om de Vispas 2021. Op Facebook in de HSV Waddinxveen groep en de KCW groep zetten we de datum en tijd waarop de nachtvistoestemming waar kan worden opgehaald.

Let op !!
Zorg dat het formulier uiterlijk de 15e van de maand waarin u het instuurt bij ons binnen is. Doe de betaling ook uiterlijk de 15e. Wij gaan er vanuit dat de betaling dan uiterlijk de 20e op onze rekening is bijgeschreven.

Is het formulier uiterlijk de 15e bij ons binnen én is de betaling de 20e bij ons bijgeschreven, dan wordt de nachtvistoestemming in de eerste week van de volgende maand uitgereikt. Is het formulier na de 15e ingediend en/of de betaling pas na de 20e bijgeschreven, dan wordt de nachtvistoestemming niet in de eerste week van de volende maand uitgereikt, maar in de eerste week van de maand daarop volgend.

Voorbeeld:
U wilt in de eerste week van februari 2021 de nachtvistoestemming in uw bezit hebben. U dient dan uiterlijk 15 januari 2021 zowel het formulier te hebben ingestuurd als de betalen te hebben gedaan, waarbij wij er voor wat betreft de betaling vanuit gaan dat die dan de 20e januari zal zijn bijgeschreven.Is het formulier en/of de betaling er niet tijdig, dan wordt de nachtvistoestemming pas in de eerste week van maart uitgereikt.

AFWIJKENDE AANVRAAGPROCEDURE INGANGSNDATUM NACHTVISTOESTEMMING PER 1 JANUARI 2021

Vóórdat we deze afwijkende procedure beschrijven de volgende mededeling:

Naar aanleiding van de ontvangen reacties op ons voorgenomen besluit om het aantal nachtvistoestemmingen te maximeren, hebben we besloten dit voor 2021 niet te doen. Dit betekent ook, dat niet iedereen direct nu al de aanvraag hoeft in te dienen, maar dat ook op een later moment kan doen. Dit biedt als bijkomstig voordeel dat de nachtvistoestemmingen die door de fanatieke nachtvissers volgens deze afwijkende procedure worden aangevraagd om al in januari te kunnen nachtvissen, tijdig kunnen worden verwerkt.

De afwijking van de standaard procedure houdt in dat de aanvraag via de mail tussen de 15e en de 20e december 2020 moet zijn ingediend alsook de betaling moet zijn gedaan. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvrager al vóór 1 januari 2021 de nachtvistoestemming in zijn bezit te laten hebben. Ook in deze afwijkende procedure geldt, dat je bij het ophalen van de nachtvistoestemming een geldige Vispas moet tonen. Voor 2021 moet het dus gaan om de Vispas 2021.